Om Jag Var Mexikan

Tidig morgon och här står jag med min kaffekopp och havregrynsgröt i högsta hugg! Jag väntar patiently på att mina vänner ska komma och hälsa på mig, vilket jag vet att de kommer göra, om cirkus 40 minuter. En dusch har jag också hunnit med att ta (då man som wannabe Mexikan känner sig manad att duscha åtminstonde en gång dagligen och då helst det första man gör), och jag känner mig redo för dagens bravader. Borde kanske dock ta ut soporna.

Det finns faktiskt en sak jag önskar att jag hade, som jag inte har! Mycket kläder. Visst har jag kläder, men inte alls så mycket som jag skulle önska att jag hade, för då hade jag kunnat variera mig betydligt mer än vad jag gör. För en liten stund i Sverige så hade jag otroligt mycket kläder, men sen så flyttade jag ju som sagt igen, och då var den en resväska med maxvikt på 23 kilo som gällde igen. Mitt materiella liv väger alltså inte mer än 23 kilo. Det är en fascinerande tanke. En annan fascinerande tanke är allt som ständigt försigår utanför mig på min gata! Det är alltid folk som kommer och går, och just i nuläget springer en man vid namn Chuy omkring och gormar för full hals, men det gör han å andra sidan nästan alltid. Chuy är en man som vandrar gatorna fram och tvättar folks bilar, sopar ihop ute på gården eller hjälper till på andra sätt och vis, givetvis mot en slant, och han är nog lite galen. Han var här redan under mina första 6 månader i Mexico och brukade då och då knacka på våran dörr för att antingen fråga om vi ville ha bilen tvättad eller om han kanske kunde få en cigarett, men då jag i huset jag bor i nu varken har bil eller cigaretter så knackar han aldrig på här hos oss. ...Men som sagt, han hörs ändå. Tror också att han blivit mer galen än förut då han nu för tiden klär sig som en pirat och har ett stort örhänge som dinglar från hans öra när han går runt och gapar, och råkar jag sitta utomhus så händer det att han klänger sig fast vid grinden och säger "Hooooolaaaaaaa", och så säger jag "Hola Chuy" tillbaka. En neverending ritual.


 

Oh jag har även missat att nämna att jag här om dagen blev mer eller mindre förföljd av ett galet bräkande får! Här händer som sagt allt. Jag vill understryka att det normalt sätt inte springer djur på vägarna, men för ett par dagar sedan så kom jag gående från Walmart och fick syn på en man på en stor häst som korsade gatan. Det hela föreföll mig lite märkligt, och än mer märkligt att mannen hade tre hundar springandes efter sig, som tvingade en bil till tvärstopp då de glatt travade på utan att se sig för när de korsade gatan. Okej tänkte jag, och fortsatte gå. Plötsligt hörde jag ett märkligt läte som blev allt högre och högre! BÄÄÄ-BÄÄÄ-BÄÄÄ-BÄÄÄ-BÄÄÄ lät det oupphörligt, och jag tittade mig förvirrat omkring, vilket var när jag fick syn på ett FÅR! Ett fult litet får som kom springande mot mig i full galopp och galet bräkande, som om någon var påväg att ta livet av honom. Folk omkring mig stannade och stirrade, jag stirrade också men fortsatte gå då jag inte kände för att bli nedsprungen av en eventuellt rabies-smittad ullboll. Som tur är så avvek fåret (fortfarande galet bräkande) och fortsatte sin språngmarsh bort längs samma kanal som jag en gång trillade ner i. End of that story.


Kommentarer
Postat av: Jessica

Har tre saker jag vill säga:



1. Ah vilken hemskt fin bild!

2. Urs jag hatar får, hade dött.

3. Vilka underliga märken i inlägget under.. fattar som noll vad det skulle kunna vara för något!

2011-03-02 @ 23:06:41
URL: http://xomarcheline.blogg.se/
Postat av: Jess

HAHAAAAA alltså jag vaknade nyss och hade STYGGASTE drömmen ever om dig. Drömde att jag hittade "your second blog" som hette Conejoblacko där du hade värsta typ vampyr-black magic-emo-grejen going on! HAHA alla inlägg var typ lika som i denna blogg bara det att du skrev med värsta mörka twisten och la ut bilder på dig med blod rinnandes från munnen och typ nitar överallt! ALLTSÅ höll på garva ihjäl mig när jag vaknade! HAHAH

2011-03-03 @ 10:48:57
URL: http://xomarcheline.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0